Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Töiden priorisointi Eisenhowerin matriisin ja Jamboardin avulla

Töiden priorisointi Eisenhowerin matriisin ja Jamboardin avulla

Esimerkki priorisoinnista Eisenhowerin matriisilla Jamboardissa

Töiden priorisointi ja ajanhallinta nousevat usein puheeksi työnohjauksissa. Asiantuntijatyössä kun on usein mahdollista määritellä, missä järjestyksessä työnsä tekee. Valitettavan yleistä on kuitenkin, että silppu ja sälä kuormittavat päiviä. Tällöin isoille, tärkeille asioille ei löydykään aikaa. Hyviä keskusteluja syntyykin, kun aletaan purkaa, mitkä asiat aiheuttavat priorisointiin haasteita.

Töiden priorisoinnin tueksi on myös olemassa hyviä työkaluja. Kannattaa kokeilla, mikä niistä sopii parhaiten omaan makuusi. Oma nyrkkisääntöni on, että mitä kiireisemmältä päivä tuntuu, sitä parempi idea on käyttää viisi minuuttia töiden hahmottamiseen ja priorisointiin.

Itse käytän paljon Eisenhowerin matriisia, eli nelikenttää, jossa jaotellaan työt tärkeyden ja kiirellisyyden perusteella X- ja Y-akseleille.

Pyörittelen omaa nelikenttääni yleensä Google Jamboardin avulla sekä päivä- että viikkotasolla. Jamboard on sekä Google Workspace -ympäristössä että kuluttaja-Google-tilillä käytettävä digitaalinen valkotaulu, joka mahdollistaa myös yhdessä työskentelemisen. Toimii muuten hyvin myös mobiilisovelluksena!

Katso videolta ohjeet, miten priorisointi sujuu Jamboardilla

Alla olevalla videolla jaan ohjeet siihen, miten voit luoda ja käyttää matriisia Jamboardin avulla. Tämän Drive-linkin takaa voit halutessasi ladata Jamboardin taustakuvaksi sopivan, oikean kokoisen nelikenttäkuvan.

Videolla käydään läpi

  • Uuden Jamboardin luominen Google Driveen
  • Nelikenttäkuvan lisääminen taustakuvaksi
  • Tehtävien lisääminen ja priorisointi
  • Eisenhowerin matriisin toimintaperiaatteet

Työnohjauksessa käsitellään toki paljon muutakin kuin töiden priorisointia. Voit tutustua Huomin palveluihin täällä.